На днешната дата е роден българският шахматист Красимир Русев!

Честит рожден ден на Красимир Русев!

Красимир Русев е български шахматист с ЕЛО 2546 (януари 2009), международен майстор от 2006 г. и гросмайстор от 2008 г. Роден е на 16 октомври 1983 г. в Димитровград. Състезава се за „СКШ Спартак Плевен XXI“.

През 2005 г. участва в приятелския мач България-Турция, проведен в Свиленград. Състезава се на трета дъска и постига успех срещу опонента си Мерт Ердогду с 1,5:0,5.

През 2006 г. става вицешампион по шахмат на България. Същата година e награден от ФИДЕ със звание международен майстор.

Спечелва 29-тия открит шампионат на България, проведен в Пловдив през 2007 г. В проведените девет кръга на състезанието, Русев събира 7,5 точки и оставя зад себе си Юлиян Радулски, Момчил Николов, Мариян Петров и Евгени Янев, всичките с по 7 точки.

loading...

През 2007 г. Русев участва в поредица от турнири в Испания, където се представя много добре и завършва винаги в горната част на таблицата с крайното класиране. Същата година участва на международния турнир в португалския град Фигейра да Фош, където се състезава заедно със сънародника си Владимир Димитров. Двамата записват по 6 точки от 9 кръга и делят 5-10 място, оставайки на една точка зад победителя Антон Ковальов.

Участва на Европейското първенство в Пловдив, където постига резултат от 5,5 т. и завършва на 191-ва позиция в крайното класиране след 11 кръга. През 2008 г. участва на международния турнир „Созина 2008“, проведен в черногорския град Бар, където е един от двамата български шахматисти, участващи в турнира. Русев постига 5,5 точки от 9 партии и завършва на осмо място. На индивидуалното първенство на България през 2008 г. завършва на трето място, имайки равен брой точки с четвъртия Момчил Николов (8,5/10 т.).

През 2008 г. получава гросмайсторско звание. Задължителните три норми ги покрива същата година, както следва: Пловдив („72-ро индивидуално първенство на България“), Оренс (17-и открит международен турнир „Cidade Das Burgas“) и София („Мемориален турнир ГМ Милко Бобоцов“)

Източник: bg.wikipedia.org

Вижте повече на Patrioti Net – Патриотичният сайт на България!



Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.


Ако Ви харесва това, което правим, може да ни подкрепите:

Благодарим Ви и пазете завета на предците ни!

Comments are closed.