На днешната дата е роден българският лекоатлет Ростислав Димитров!

Честит рожден ден пожелаваме днес на Ростислав Димитров!

Ростислав Димитров е български лекоатлет, бивш състезател на троен скок. Роден в Русе на 26 декември 1974 г.

Треньори са му били Сийка Младенова, Маринела Маринова, Марин Дончев Маринов, Чавдар Чендов и Христо Марков.

Русенецът е един от най-добрите атлети в историята на българската атлетика, като освен сребърен медал от световно през 1999 г. има същото отличие от европейско първенство в зала през 2000 г. и бронз от еврошампионата на открито през 1998 г.

loading...

Ростислав Димитров е един от тримата български атлети при мъжете, които имат медали от световни първенства заедно с Христо Марков (троен скок – злато -1987 г.) и Атанас Търев (овчарски скок – бронз 1983 г.). Ростислав Димитров постига най-големите си спортни успехи заедно с дългогодишният му треньор Марин Дончев Маринов (Треньор №3 на България – 1999 г.)

След края на кариерата си през 2004 г. Ростислав Димитров работи в Лас Вегас (2005 – 2010), а през 2010 г. се завръща в България и става треньор в родния си град Русе. Именно тогава Ростислав среща втората си съпруга Алекандра Рибарова-Димитрова, която е многократна национална шампионка на петобой, седмобой и копие. От първия си брак Ростислав има две дъщери (Ростислава и Константина).

Източник: wikipedia.org

Вижте повече на Patrioti Net – Патриотичният сайт на България!



Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.


Ако Ви харесва това, което правим, може да ни подкрепите:

Благодарим Ви и пазете завета на предците ни!