На днешната дата е роден българският диригент Росен Миланов!

Честит рожден ден пожелаваме днес на диригента Росен Миланов!

Росен Миланов е български диригент.

Росен Иванов Миланов е роден на 13 януари 1965 г. в София. В детския радиохор свири на цигулка и пиано и пее. Завършва Държавното музикално училище в София, където учи при Георги Желязов.

След това завършва Теоретичния и Инструменталния факултет на Държавната музикална академия в София и учи дирижиране при Васил Казанджиев. Завършва и Джулиард Скул в Ню Йорк и Къртис Инститют във Филаделфия.

След завръщането си в България, от 1997 г. е директор на Нов симфоничен оркестър в София. Директор е на Младежкия симфоничен оркестър в Чикаго.

loading...

Работи като преподавател в Джулиард Скул, където ръководи оркестърът „Пре-Колидж“. Диригент е на симфоничния оркестър в Питсбърг и на симфоничния оркестър в Бостън.

Източник: wikipedia.org

Вижте повече на Patrioti Net – Патриотичният сайт на България!



Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.


Ако Ви харесва това, което правим, може да ни подкрепите:

Благодарим Ви и пазете завета на предците ни!