На днешната дата е родена българската дизайнерка Виргиния Здравкова!

Виргиния Здравкова е българска модна дизайнерка родена в град Пазарджик на 15 февруари 1971 г. Автор е на изключително оригинални, смели и пищни колекции булчински рокли и официални тоалети. Творчеството ѝ впечатлява с използваните висококачествени материи, които спомагат за извайването на нейните произведения, създадени с любов и завиден творчески размах.

Открива първия си булчински салон през 1999 г. Луксозният ѝ бутик е в центъра на София – ул. “Христо Белчев” 50, и в Благоевград – ул. “Джеймс Баучер” 10. През ноември 2004 г. нов бутик с марката “Виргиния” отвори врати във “Фюнфхофе” – един от най-големите търговски центрове в Мюнхен. Виргиния Здравкова има представителство и в Дубай. Предстои откриването на нейни бутици в Русия и САЩ.

Дизайнерката представя своите колекции два пъти в годината чрез грандиозни като замисъл и мащаби самостоятелни ревю-спектакли. Към облеклата се предлагат и аксесоари с тази марка – чантички, обувки, бижута, шалове, както и всички необходими сватбени допълнения.

Колекциите, които досега е показала публично, носят символични и красиви заглавия: колекция есен-зима 2003/2004, наречена “Fata Morgana” (уникално и изключително красиво оптично атмосферно явление) и колекция “Derianur” – пролет-лято 2004 (10-ят по големина диамант в света, чието име в превод от санскрит означава “Море от светлина”). През юли 2004 г. чрез пищен ревю-спектакъл на фона на декорите на филмовата продукция “Спартак” в кино-център “Бояна” тя поднесе на почитателите си третата си самостоятелна колекция булчински и официални тоалети за сезона есен-зима 2004/2005, наречена “Excelsior” (“Все по-нагоре”).

loading...

Булчинските рокли на талантливата дизайнерка от тези три колекции са многопластови и съчетават в себе си различни материи и дължини, което им придава жизнерадостност и романтична нежност. Официалните тоалети са ориентирани към жената, която обича да експериментира и не се страхува да бъде различна. Цветовата гама е разнообразна – смели, женствени и изключително красиви нюанси. Наред с това материите и аксесоарите, с които работи, са едни от най-скъпите и луксозните в света. Сред тях изпъкват сатен, шифон, копринена и жакардова тафта, френска дантела, дантела с ръчно обшити мъниста и кристали Сваровски, тафта и органза с медна нишка или с холограмен ефект, кожи от визон, лисица, самур и други.

Изявите на Виргиния Здравкова винаги са широко отразени в медиите. Моделите ѝ присъстват на кориците на много списания в страната. През януари 2005 г. нейна фотосесия е публикувана в руското луксозно списание “Dolce Vita”, а холандското издание “TULP” избира тоалетите ѝ за мартенско-априлския си брой. Най-престижни високотиражни и гледаеми български медии посвещават специални публикации и коментари на възхитителното ѝ творчество. Сред тях са:

Носителка е на най-престижното модно отличие в България, което се присъжда от Академията за мода – “Златна игла 2003” в категорията “Дизайнер на годината”, както и на специалната награда на програма “Произведено в България” за успешното развиване на модни бутици в България и в чужбина и наградите на Фестивал “Славянка” в Москва.

Източник: wikipedia.org



Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.


Ако Ви харесва това, което правим, може да ни подкрепите:

Благодарим Ви и пазете завета на предците ни!