Медия мост Дегестан и Гоце Делчев + ВИДЕО

Медия мост Дегестан и Гоце Делчев


Градим културни мостове, а с времето се рушат ли, рушат !
Ние сме длъжни не пред предците си, а пред идните и на тях им дължим именно завета на предците си !
Но преди това трябва да ги научим в семейни ценности !

Корените на българското семейство са изключително дълбоки и навлизайки в неговата територия трябва да сме наясно, че семейството за българина е крепост.
То е мястото за психично и нравствено изграждане, мястото за съхраняване на националните и духовни ценности!
Уважението към по-възрастните е заложено в не една националност и не една религия, то е основният камък на социалните отношения !

Борис Анзов изгради медиен мост между два свята отдалечени на хиляди километри, но два свята, в които има една и съща традиция !
Традицията да покажеш уважение към по-възрастният и когато той премине покрай теб да станеш и да му се поклониш така да покажеш уважение и преклонение !

Стара Българска традиция, която за жалост си отива с едно поколение възпитано в морал и семейни ценности, възпитано в уважение, а това е думата уважение !
Вижте филмът на Медия Мост България, в който акцентът е тази дума „Уважение“!
Дагестански народ е съхранил тази важна частица за уважение от младите към по-възрастните.
Младите хора са за пример в Дагестан и може би от тях да почерпим опит как се пази и съхранява род, народ, култура и идентичност.
Време е да се завърнем към старите морални норми и практики, защото и ние ще остареем и тогава ще видим грешката си, но ще бъде късно !
Време е за нравоучение, време е за национално спасение и да съберем културните парченца на картата наречена България !

Някога е имало учени в БАН и отдели в телевизия и радия, отдели, които са издирвали и съхранявали фолклорът ни, изучавали и предавали различните обичаи и традиции регионални и национални, но някак си после дойде чалгата и всичко се прекъсна !Patrioti net

loading...

За финал ще Ви припомним думите на Неофит Рилски:

„А народ, който заличава историята си (или я пренаписва), който се отрича от своите корени и гледа с насмешка на постиженията на своите предци, е осъден на претопяване, заробване и гибел“.

Медия мост Дегестан и Гоце Делчев

Ние от patrioti.net и Медия мост България с подкрепата на НПО „Що е маке все е юнак ” Ви призоваваме да съхраним България и да съберем загубените парченца от онази България от която се отрекохме !

Нека всички кажем „България над всичко и всички“



Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.


Ако Ви харесва това, което правим, може да ни подкрепите:

Благодарим Ви и пазете завета на предците ни!

Comments are closed.