Магическата сила на думите според прабългарите

В Средновековна България се е почитала мощната енергия на Оренда, според която вибрациите на думите и определени звуци притежават мощен енергиен заряд.

Прабългарите са вярвали, че с тайнствената сила на Оренда може да се убие човек само с едно докосване. Предците ни дори прилагали специални ритуали, с които съхранявали божествената сила на Оренда.

Воините на Тангра и ханът се смятали за човешкото превъплъщение на мощната сила и се е вярвало, че само те владеят силата на нейното управление.

Прабългарите са вярвали, че силата на Оренда може да се прехвърля от един човек и друг и затова е възникнал страховитият ритуал с пиенето на вино от черепа на победения враг, документиран от историята след победата на хан Крум.

Прабългарите са смятали, че изпълняват мисии на Тангра, заради което той ги е дарил с магическата сила. В прабългарското общество знанието за Оренда се предавало от поколение на поколение.

loading...

Арабският хронист от X век Ал Масудира казва как прабългарите са извършвали жертвоприношения, след което гадаели бъдещето, произнасяйки странни и тайни думи.

В Средновековна България се вярвало, че дори неодушевените предмети имат енергия и свръхестествена сила, с която могат да повлияят на хората.

В прабългарските общества също се практикувала позитивната нагласа, като още от сутринта прабългарите изричали определени молитви, заредени със силна вяра, така че замисленото от тях действие да има успех в бъдеще.

Силата на Оренда опирала и до думите, като се считало, че определени букви и срички са натоварени с голям заряд от отрицателна енергия.

Според това правило една от най-негативните думи в българския език е пари. Тя зарежда човека, който я произнася, с ниска и опасна енергия. Затова е препоръчително думата пари да се заменя с нейни синоними като финанси например.

Твърди се и че кратките думи или имена също носят отрицателна енергия особено тези, при които има натрупаните съгласни кр, тс, рф и ск.

Оренда е древно учение на прабългарите, чиято практика е помагала на предците ни да се хармонизират с вибрациите на Вселената.

Източник: sanovnik.bg

Вижте повече на Patrioti Net – Патриотичният сайт на България!



Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.


Ако Ви харесва това, което правим, може да ни подкрепите:

Благодарим Ви и пазете завета на предците ни!

Comments are closed.