Впечатляващата КРАСОТА на царствения Велико Търново! (ВИДЕО)

Впечатляващата КРАСОТА на царствения ВЕЛИКО ТЪРНОВО! ВЕЛИКО! (ВИДЕО) Велико Търново е един от най-богатите на история градове на територията на България

Велико Търново е бил в обитание на някои от великите царе на българския род, като там още има много крепости, говорещи за някогашното му величие. Начело с Царевец!

Велико Търново е град, намиращ се в Северна България, център на едноименната област, както и на Северен централен регион. Градът е столица на Втората българска държава и на Княжество България в периода 1878 – 1879 г.

През Средновековието носи името Търновград, като постепенно става известен с наименованието Търново. През 1965 г. пред него е добавено „Велико“ в чест на предишната слава на града. Благодарение на богатото си културно-историческо наследство Велико Търново е важен туристически център.

Според данни от 15.12.2015 г. градът е на 16-то място по население със своите 70 000 жители по настоящ адрес и един от четирите града в България с положителен естествен прираст от 2006 до 2014 г. Разположен между Дунавската равнина и Стара планина, върху първите възвишения на Предбалкана, Търново е основен административен, индустриален и образователен център на региона. Тук се намират Националният военен университет „Васил Левски“ – факултет „Общовойскови“, ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“ (вторият по големина университет в България), катедралата Рождество Богородично, крепостите Царевец и Трапезица, множество музеи и културни забележителности; общо 1613 обекта от историческото наследство на България.

През 1879 г. в града се провежда Учредителното събрание, поставящо началото на Третата българска държава. Пазител на града е св. Патриарх Евтимий, чийто паметник се издига над сградата на Великотърновския университет. Велико Търново е град-кандидат за Европейска столица на културата 2019. Връх на антарктическия остров Ливингстън е наименован Търново в чест на старата столица на Република България.

loading...

Това изключително видео, заснето с помощта на дрон, ни разкрива в пълна степен красотата на Велико Търново.

Погледнато от въздуха, сякаш го наблюдават птиците!

Просто замлъкваме пред величието на този изключителен български град.

Нямаме какво да добавим! Можем единствено да му се насладим.

За нас е удоволствие всеки път, когато посещаваме Велико Търново.

А ние наистина обичаме да го правим! А вие кога за последно го посетихте?

Вижте видеото:

Екипът на Patrioti Net Ви показва видео, което е само част от красотата на Велико Търново! Гордейте се, че сте българи и че живеете в земният Рай наречен България!



Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.


Ако Ви харесва това, което правим, може да ни подкрепите:

Благодарим Ви и пазете завета на предците ни!

Comments are closed.