Днес си спомняме за легендата на Славия, Стоян Коцев!

Стоян Коцев е бивш български футболист, полузащитник на Балкан (Ботевград), Славия и Етър. Наричан е още легендата на Славия!

Стоян Христов Коцев – Кано е роден е на 29 януари 1945 г. в Ботевград, България.

Бронзов медалист с отбора на Славия през 1970 г. Голмайстор на „Б“ група през 1977 с 20 гола и през 1978 г. с 21 гола за Балкан (Ботевград). Отбелязал е и 1 гол за купата на УЕФА.

През 1996 г. като старши треньор става шампион на България със Славия. Стоян Коцев е носител на купата на страната през същата година. Титлата за първенство е първа за отбора след след 53-годишно прекъсване.

Стоян Коцев е бил треньор и на Балкан, Академик (Св), Чумерна (Елена), Червено знаме (Павликени), Хемус (Троян), младежкия национален отбор по футбол на България. Работил е и в Китай, Добруджа (Добрич) (май 2004 г.) и Марек.

loading...

След тежко и дълго боледуване умира на 22 август 2012 в София

Поклон пред паметта му!

Източник: bg.wikipedia.org

Вижте повече на Patrioti Net



Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.


Ако Ви харесва това, което правим, може да ни подкрепите:

Благодарим Ви и пазете завета на предците ни!