Днес своят рожден ден празнува българската поетеса Екатерина Карабашева!

Днес казваме честит рожден ден на Екатерина Карабашева!

Екатерина Карабашева е българска поетеса и писателка, автор на кратки разкази и стихове. Родена е на 19 август 1989 г. в град София.

От октомври 2006 г. е член на Английското поетическо общество.

Има публикации в много български културни издания, сред които в. „Труд”, в. „Словото днес”, сп. „Родна реч”, както и в различни български и чуждестранни антологии, сред които в немските “Junge Literatur” и „Ich schreibe!“. Нейни творби са отпечатани в румънското литературно списание “Dunặrea de Jos”, немското списание „Paraguas” и английското литературно списание “the MAG”. Произведенията ѝ са били превеждани на английски, немски, руски, румънски, френски и италиански езици.

Карабашева има отличия от национални и международни конкурси. Сред тях са Детски литературен конкурс „Искри” към БНР, Международен конкурс за детска хайку-поезия и Национален конкурс за есе „Без тютюнев дим”.

loading...

През 2006 г. печели първа награда на Националния конкурс „Моите 5 нови стихотворения”, първа награда за проза в Третия национален конкурс за млади художници и литератори „Душата на един извор”.

Носител е на втора награда за поезия в десетото юбилейно издание на Националния литературен конкурс на името на Петя Дубарова и е лауреат на конкурса на Австрийското посолство „Европа – една идея придобива образ” и Националния конкурс за поезия Христо Фотев.

Получава първа награда за отделно стихотворение в Националния конкурс за млади поетеси на името на Дора Габе през 2006 г. и е отличена в Националния младежки конкурс за поезия „Веселин Ханчев“.

Печели втора награда от Международния хайку конкурс „Хайку в музиката и музиката в хайку” и специалната награда на председателя на журито проф. Крикор Азарян в конкурса за есе „Когато рамките са тесни за мечтите”, организиран от Министерството на образованието и науката.

През 2007 година печели първа награда в конкурса на БНТ „Това е Европа” и първа награда в ирландския конкурс “WordFlight”.

През 2008 година печели първа награда в конкурса издателство Perplex в Австрия „Literatur überwindet Grenzen“

Дебютната ѝ книга с разкази „На ръба на Земята” е отличена с наградата на издателска къща „Христо Ботев“ на Националния ежегоден конкурс за дебютна литература „Южна пролет” 2005 г.

Източник: bg.wikipedia.org

Вижте повече на Patrioti Net



Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.


Ако Ви харесва това, което правим, може да ни подкрепите:

Благодарим Ви и пазете завета на предците ни!