Днес рожден ден празнува българската писателка Полина Лъвчиева!

Честит рожден ден на българската писателка Полина Лъвчиева!

Полина Лъвчиева, известна с артистичния си псевдоним Lady Pol The Beloved, е българска писателка в областта на епичното фентъзи и вълшебните приказки.

Полина Лъвчиева е родена на 2 септември 1980 г. в гр. Русе. Завършва СОУ за европейски езици „Св.Константин-Кирил Философ“ в родния си град. Завършва Русенски университет „Ангел Кънчев“, специалност „Право“. През 2017 г. придобива педагогическа правоспособност.

Живее в Русе. Омъжена с едно дете. Работи като юрист.

Дебютира през 2012 г. с фентъзи приказката „Прероден“ в сп. „Дракус“, бр.2/2012. През 2013 г. издава „Фентъзи Приказки“ – двуезичен сборник със седем приказки на български и английски езици, издателство „Гаяна“ гр. Русе.

loading...

През 2014 г. учредява сдружение Клуб „Мечтание“ в обществена полза, на което е президент. Тя е един от учредителите на Дамски писателски клуб „Фортуна“.

На 01.09.2015 г. от печат излиза и втория сборник „My Other Face… and more“, който е издаден само на английски език.

Веднага след издаването ѝ книгата е представена на европейското турне на авторката, съвместно с русенската симфоник прогресив блек метъл група Клеймор. Турнето се нарича „Between Two Worlds“, посещава 6 европейски държави с 13 неповторими шоута.

Авторката е едно от лицата на Русе за 2015 година.

Източник: bg.wikipedia.org

Вижте повече на Patrioti Net – Патриотичният сайт на България!



Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.


Ако Ви харесва това, което правим, може да ни подкрепите:

Благодарим Ви и пазете завета на предците ни!