Днес е роден футболистът Христо Янев!

Христо Янев е бивш български футболист-национал, който по време на състезателната си кариера играе като атакуващ полузащитник и нападател.

Роден е на роден на 4 май 1979 г. в град Казанлък

Христо Янев е Футболист номер 1 на ЦСКА за 2005 г. Има 139 мача за червените с отбелязани 59 гола, както и 8 мача и 3 гола за националния отбор на България по футбол. Шампион на България за 2003 и 2005 г.

На 7 юли 2006 г. подписва двугодишен договор с френския втородивизионен Гренобъл, а трансферната сума е 350 000 евро През сезон 2007 – 08 отбора завършва на второ място в Лига 2 и печели промоция за елита на Франция. През лятото на 2009 г. договорът му изтича, а от клуба не му предлагат нов и Янев става свободен агент.

На 26 юни 2009 г. подписва договор за 3 години с Литекс Ловеч. Официален дебют за оранжевите прави на 1 август 2009 г. в мач за Суперкупата на България загубен от Левски с 0:1. С отбора на Литекс е двукратен Шампион на България през Сезон 2009 – 10 и 2010 – 11, както и носител на Суперкупата за 2010 година.

loading...

През април 2012 г. в шампионатен мач срещу Монтана, след неспортсменска проява и последвал червен картон е отстранен от първия състав и изпратен от треньора Христо Стоичков да тренира с юношите на клуба. След края на сезона от клуба не предлагат нов договор на Янев и футболистът си тръгва като свободен агент.

Подписва с ЦСКА (София), но след провала в евротурнирите е освободен от отбора. През септември разтрогва договорът си с „армейците“, и подписва с изпадналия от гръцката суперлига отбор на Панетоликос. След един сезон в Гърция се завръща в България и подписва договор със Славия (София). Янев прекратява състезателната си кариера в началото на 2014 г.

Източник: wikipedia.org

Вижте повече на Patrioti Net – Патриотичният сайт на България!



Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.


Ако Ви харесва това, което правим, може да ни подкрепите:

Благодарим Ви и пазете завета на предците ни!