Днес е роден футболистът Румен Николов!

Румен Николов е футболист от България, нападател.

Румен Валериев Николов е роден на 5 февруари 1990 г. във Варна. Играе за Черноморец (Балчик).

Син е на Валерий Николов-Берти – бивш футболист на „моряците“ от 80-те години на ХХ век.Започва да тренира футбол на 9 години в школата на ПФК Спартак. През 2005 г. преминава в школата на „Нафтекс“ (Бургас), където играе в младшата и старшата възраст. Шампион на България за юноши старша възраст и носител на купата на България с 1 година по-големите от набор 1989 съответно за 2008 и 2009 г.

През 2008 г. подписва първи професионален договор с първия тим на бургазлии, но до края на сезон 2008/2009 г. не се появява в официален мач. С постоянна повиквателна за юношеските формации на националния отбор на България през тоя период и участия в международни турнири и контроли за набор 1990-ти.

През март 2009 г. Николов преминава в ПФК „Черно море“ по настояване на тогавашния треньор на „Моряците“ Никола Спасов. Доиграва сезона в дублиращия отбор, като взема участие и в мачовете за финалната фаза на републиканското първенство на старшата възраст.

loading...

От лятото на 2009 г. подписва професионален договор и започва тренировки с мъжкия състав, но продължава да играе за дубъла на клуба, където за 28 мача вкарва 13 гола и става капитан на формацията. Нападателят дебютира в „А“ група на 28 март 2010 г., при загубата с 0:1 в Кюстендил от „Миньор“ (Перник).

До края на календарната година записва общо 18 мача, като 2 от тях за Купата на страната. Отбелязани 2 гола.

Източник: wikipedia.org

Вижте повече на Patrioti Net – Патриотичният сайт на България!



Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.


Ако Ви харесва това, което правим, може да ни подкрепите:

Благодарим Ви и пазете завета на предците ни!