Днес е роден футболистът Пламен Петров!

Честит рожден ден пожелаваме днес на футболиста Пламен Петров! 

Пламен Петров е български футболист, играл като полузащитник и нападател. Роден е на 22 юли 1972 г. в Сливен, състезател на Миньор (Бобов дол) (2010). Започва кариерата си в Сливен. После играе за Ботев (Пд).

През есента на 1996 г. е взет на проби в Левски (Сф) и играе в две контроли. Оттам е преотстъпен на Велбъжд, тогава Левски (Кюстендил), където играе 5 сезона (от 1996 до 2001 г.) и става любимец на кюстендилските фенове.

С екипа на „кюстендилци“ има над 150 официални мача и 51 отбелязани гола (общо за шампионат и купа на страната). След това играе за Черно море, Марек, Сливен, Миньор (Бобов дол), ПФК Велбъжд Кюстендил и ПФК Чавдар (Бяла Слатина).

loading...

Петкратен бронзов медалист през 1994 и 1995 с „Ботев“ и през 1999, 2000 и 2001 г. с Велбъжд. Финалист за купата на страната през 2001 г. В евротурнирите е изиграл 4 мача (2 за Сливен в КНК и 2 за Ботев в УЕФА).

За националния отбор има 1 мач.

Източник: wikipedia.org



Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.


Ако Ви харесва това, което правим, може да ни подкрепите:

Благодарим Ви и пазете завета на предците ни!