Днес е роден треньорът по волейбол Мартин Стоев!

Честит рожден ден пожелаваме днес на Мартин Стоев!

Мартин Стоев, роден на 3 декември 1971, e треньор и бивш национален състезател на българския национален отбор по волейбол.

Има над 200 участия за националния отбор през периода 1991-1999. Играл на поста посрещач. Световен шампион за младежи с националния отбор на България в Кайро през 1991 година, където е избран и за най-добър волейболист на световното първенство. Капитан на младежкия национален отбор. Президент на волейболния клуб ВК Сливнишки герой (Сливница).

Мартин Стоев е син на волейболиста Стоян Стоев (треньор).

loading...

През 2005 г. поема българския национален отбор по волейбол. На Световната лига през 2006 г. класира България на 4-то място след три победи над Бразилия(3:0), Италия(3:0) и Сърбия(3:0) във втората фаза. През есента печели бронзовите медали заедно с България на Световното първенство в Япония след победа над Сърбия(3:1) в мача за бронза. Успехите му през 2007 г. са продължени с нова победа над Бразилия(3:2) и пето място в 28-то издание на Световната лига. Печели бронзовите медали от Cветовната купа през същата година.

След освобождаването му от поста е клубен треньор в отборите на Халбанк, Томис и Левски. От 2013 г. поема Томис(Констанца) за втори път с които, в края на сезона, печели титла и купа на Румъния. Прекъсва договора си с румънския клуб през 2015 г. заради финансовата криза в него след като е спечелил 3 титли и две купи на Румъния.

В края на 2016 г. подписва с Аркада (Галац).

През 2018 г. поема националния отбор за момчета до 15 годишна възраст и печели Балканиадата.

Женен e за бившата състезателка по художествена гимнастика Елизабет Колева. Има дъщеря Мартина и син Ерик.

Източник: wikipedia.org



Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.


Ако Ви харесва това, което правим, може да ни подкрепите:

Благодарим Ви и пазете завета на предците ни!

Comments are closed.