Днес е роден политологът Иван Начев!

Иван Начев е български политолог, експерт по политическа интеграция на Европейския съюз.

Роден на 11 юни 1968 г. Завършва политология през 1993 година във Философския факултет на Софийския университет. Дипломната му работа е в областта на конституционното основополагане и регулиране на политическия живот. Има второ висше образование по културология. Специализира по европейска интеграция в Центъра за европейски изследвания и Центъра за европейско управление на Университета в Нотингам, Великобритания. Докторската му дисертация е в областта на политическата интеграция на Република България в Европейския съюз.

От 1993 година е преподавател в Новия български университет (НБУ), а малко по-късно и в Софийския университет „Свети Климент Охридски“. Интересите му са в областта на политическата теория и практика, европейските интеграционни теории и политически практики. Специалист е в областта на политическата интеграция на Европейския съюз и експерт по въпросите на свободното движение на хора в рамките на Европейския съюз.

Бил е директор на „Български наблюдател“ (списание за политически анализи и прогнози) и главен редактор на вестник Нова политика.

loading...

Заместник генерален директор на Фондация „21 век“. Президент на Политически кръг „Мисъл“. Член е на Българската асоциация по политически науки и на Института по публични политики и партньорство. Бил е директор на магистърска програма „Европейска интеграция“ в НБУ, член на съвета на Департамент „Политически науки“ и на Центъра за социални практики.

Сътрудник в Център Жан Моне по европейски политики.

Експерт в областта на политическата интеграция на Европейския съюз, интеграцията на България в него, консултант по процесите на усвояване на предприсъединителните инструменти и усвояването на средства по Оперативните програми на Република България.

Директор на магистърска програма по Европейско управление в Нов български университет. Член е на Асоциацията за европейски изследвания (ECSA).

Иван Начев има редица публикации в областта на политическата интеграция на Европейския съюз, изследването на политическите елити и развитието на креативните икономики на страните-членки на ЕС на български, английски, френски и турски език.

Източник: wikipedia.org



Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.


Ако Ви харесва това, което правим, може да ни подкрепите:

Благодарим Ви и пазете завета на предците ни!