Днес е роден генерал-майор Йордан Димитров!

Йордан Димитров е български офицер от запаса, генерал-майор, бивш футболен деятел, бивш изпълнителен директор на ПФК Миньор (Перник).

Йордан Александров Димитров е роден на 27 май 1953 г. в с. Говедарци, Самоковско.

Завършва средното си образование в техникум по механотехника през юни 1971 г. Завършва Висшето училище „Васил Левски“ (1975) и Военната академия „Георги Раковски“ (1985).

Като кадрови военнослужещ по разпределение е офицер в Сливница (1975 – 1980), после е старши-помощник в Министерствотото на отбраната (1980 – 1990).

loading...

От 1997 г. до 2002 г. е началник на Главния щаб и Командващ Войските на Министерството на транспорта, после Главен щаб на Войските на транспорта (бивши „Транспортни войски“). От 7 юли 2000 г. е генерал-майор

Генерал Йордан Димитров е известен футболен деятел, като през годините е бил в надзорните съвети на:

  • ПФК Велбъжд (Кюстендил) (до 2001 г., когато „Велбъжд“ се обединява с „Локомотив“ (Пловдив), а оригиналното дружество е закрито),
  • ПФК Рилски спортист (Самоков),
  • ПФК Миньор (Бобов дол) и
  • 2 пъти начело на ПФК Миньор (Перник).

Бил е член на Изпълнителния комитет на Българския футболен съюз от 2001 до 2005 г.

За периода от 1 юли 2015 г. до 5 май 2016 г. е началник на отдел „Жилищен фонд“ в Изпълнителна агенция „Военни клубове и военно-почивно дело“ към Министерство на отбраната.

Източник: wikipedia.org

Вижте повече на Patrioti Net – Патриотичният сайт на България!



Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.


Ако Ви харесва това, което правим, може да ни подкрепите:

Благодарим Ви и пазете завета на предците ни!