Днес е роден вратарят Димитър Иванков!

Честит рожден ден пожелаваме днес на Димитър Иванков!

Димитър Иванков е бивш български футболист, вратар. Той е на първо място във вечната класация на голмайсторите сред вратарите от Европа.

Димитър Иванов Иванков е роден на 30 октомври 1975 г. в София. Играл е в ПФК Левски (София). Става капитан на Левски и любимец на публиката, с голям принос за трите шампионски титли на Левски през 2000, 2001 и 2002 г.

От юли 2005 г. играе в турския първодивизионен отбор Кайзериспор, с който през 2008 г. печели Националната купа след победа над Генчлербирлиги след изпълнение на дузпи. На 9 юни 2008 г. подписва договор с Бурсаспор и през 2010 г. печели с тях титлата на страната. Бивш вратар на Националния отбор на България.

През 2010 г. на националният празник на България (3 Март), Иванков изиграва своят последен мач с националната фланелка. Двубоят е приятелската среща с Полша, играна на стадион Полония във Варшава, а резултатът е 2-0 в полза на домакините. През 2010 става шампион на Турция с Бурсаспор.

loading...

На 4 април 2010 г. вкарва своя 42 гол и става третият най-резултатен вратар в света. Той е и най-резултатният европейски вратар в световната история.

Притежава изключителен рефлекс и има идеален поглед върху играта. Печелил е множество награди за най-добър вратар. Той е един от най-класните български вратари за всички времена.

От началото на сезон 2011-12 е част от състава на Анортосис Фамагуста. Изиграва 2 мача от Лига Европа, след което е освободен.

Източник: wikipedia.org

Вижте повече на Patrioti Net – Патриотичният сайт на България!



Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.


Ако Ви харесва това, което правим, може да ни подкрепите:

Благодарим Ви и пазете завета на предците ни!

Comments are closed.