Днес е роден българският юрист Красимир Димитров!

Красимир Димитров е български юрист-цивилист, общественик и университетски преподавател. Декан на Юридическия факултет на Русенски университет “Ангел Кънчев”.

Красимир Любенов Димитров  е роден на 18 ноември 1967 г. в Монтана. Завършил е право в Софийски университет. Специализирал е във Вашингтон и Ню Йорк.

От 1992 г. е редовен асистент по гражданско и семейно право в Юридическия факултет на СУ. Преподава още в Университета за национално и световно стопанство, Варненския икономически университет, Военна академия „Георги Раковски“, Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий“ и Русенския университет „Ангел Кънчев“. През 1998 г. Димитров е избран за заместник-декан на Юридическия факултет на Русенския университет, а понастоящем изпълнява длъжността научен секретар. През 1999 година учредява в Русе фондация „Правна клиника“, съвместно с Американската асоциация на юристите.

От 1997 до 2003 г. Красимир Димитров е член на експертните работни групи, подготвящи редица законопроекти в Народното събрание. Участва в работната група за защита на личните данни в Европейския съюз по чл.29 от Директива на Европейския парламент и Съвета 95/46 ЕО. Член е на Международната работна група по защита на личните данни в телекомуникациите и на Експертната група по защита на личните данни в EURODAC. От 2002 г. е избран от парламента за член на Комисията за защита на личните данни и преизбран за втори мандат през декември 2007 година

Източник: wikipedia.org

loading...

Вижте повече на Patrioti Net – Патриотичният сайт на България!



Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.


Ако Ви харесва това, което правим, може да ни подкрепите:

Благодарим Ви и пазете завета на предците ни!