Днес е роден българският футболист Стоян Маринов – Чаната!

Честит рожден ден на Стоян Маринов-Чаната!

Стоян Маринов-Чаната е бивш български футболист, офанзивен полузащитник-крило.

Стоян Маринов – Чаната е роден на 15 септември 1941 г. в село Сокол, Силистренско. Играл е за Доростол (1958-1961) и Дунав (1961-1976). Най-доброто крило на Дунав. Има 291 мача и 57 гола в „А“ група за Дунав.

Чаната е трети във вечната листа на Дунав за най-много реализирани голове в елита, пред него са Никола Йорданов със 133 и Никола Христов със 59 . Финалист за Купата на Съветската армия през 1962 и 4 място в „А“ РФГ през 1975 г. с Дунав. Има 4 мача за „А“ националния отбор.

Стоян Маринов – Чаната е флангови футболист с уникален демараж, корав нрав и шеметна бързина. Такъв играч трудно може да бъде спрян с позволени средства, защото е като тайфун, като ураган.

loading...

„Той беше русенският Тодор Диев“, каза веднъж пред „Утро“ легендата на Ботев (Пловдив) Динко Дерменджиев-Чико. През последните години легендарният футболист работи като председател на комисията в БФС-Русе.

Източник: bg.wikipedia.org

Вижте повече на Patrioti Net – Патриотичният сайт на България!



Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.


Ако Ви харесва това, което правим, може да ни подкрепите:

Благодарим Ви и пазете завета на предците ни!