Днес е роден българският футболист Михаил Карушков!

Михаил Карушков е бивш български футболист, вратар. Роден е на 28 октомври 1940 г. в с. Михайлово, окръг Старо-загорски.

Спортната си кариера Карушков започва в Арда (Кърджали), където още в юношеска възраст играе в представителния отбор, който е член на „Б“ РФГ.

В отбора на Ботев играе непрекъснато от 1959 до 1973 г. като вратар. През всичките тези години се проявява като сигурна последна преграда на пътя на топката към собствената врата.

Не са една и две срещите, когато с майсторските си плонжове, спечелените единиборства и разчетените излизания извън рамките на вратата е допринесъл за спечелването на победата.

С отбора на Ботев е шампион на страната за 1967 г., носител на Купата на съветската армия за 1962 г., носител на сребърен (1963 г.) и бронзов (1961 г.) медали от шампионата на „А“ РФГ и носител на Балканската клубна купа (1972 г.). Взима участие в 2 срещи на „А“ националния отбор и една среща на младежкия национален отбор (до 23 г.) на страната.

loading...

В шампионата на „А“ РФГ има проведени 274 срещи, от които 75 без допуснат гол.

Взима участие в около 55 официални и приятелски международни срещи (без гол – 18) и в около 115 контролни срещи (без гол 57) и 45 срещи за КСА (без гол 17).

След приключване на активната си състезателна дейност остава на работа в детско-юношеската школа на клуба, първо като треньор на всички вратари в школата, а от 1984г. работи като треньор в ДЮШ (през 1989/90 г. е ст. треньор на младежкия отбор на Тракия).

През 1987 г. е удостоен със званието „заслужил майстор на спорта“.

Източник: bultras.com

Вижте повече на Patrioti Net – Патриотичният сайт на България



Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.


Ако Ви харесва това, което правим, може да ни подкрепите:

Благодарим Ви и пазете завета на предците ни!