Днес е роден българският футболист Здравко Лазаров!

Здравко Иванов Лазаров (прякор Електричката) е български футболист, бивш национал. Роден е на 20 февруари 1976 г. в Септември.

В своята кариера Лазаров е играл като халф и нападател за Локомотив (Септември), Янтра, ЦСКА, Миньор, Левски (София), Славия, Коджаелиспор (Турция), Газиантепспор (Турция) и Ерджиесспор (Турция).

През пролетта на 2008 г. играе в Шинник (Русия), а от септември 2008 е футболист на ЦСКА. Висок е 179 см и тежи 77 кг. В „А“ ПФГ има 142 мача и 40 гола.

В „Б“ група има 51 мача и 23 гола. За Левски е изиграл 10 мача и е вкарал 1 гол за купата на страната и 3 мача с 3 гола в турнира за Купата на носителите на купи, за Славия има 5 мача и 3 гола за купата на страната.

loading...

Вицешампион през 1999 г. с отбора на Левски. Носител на Купата на Турция през 2002 г. с Коджаелиспор.

За националния отбор към 1 януари 2009 г. има 33 мача и 3 гола. Участва и в трите мача на ЕП’2004 в Португалия.

Източник: wikipedia.org

Вижте повече на Patrioti Net – Патриотичният сайт на България!



Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.


Ако Ви харесва това, което правим, може да ни подкрепите:

Благодарим Ви и пазете завета на предците ни!