Днес е роден българският футболист Боян Табаков!

Боян Табаков е български футболист, играч на ПФК Левски (София), от 2010 г. под наем във ФК Любимец 2007. Играе като централен нападател или халф. Висок е 180 см.

Боян Табаков е роден на 2 февруари 1990 г. в Хасково. Табаков е продукт на Детско — юношеската школа на Левски, като в различните възрастови групи има отбелязани над 350 гола. Нападателят прави дебют за представителния отбор на Левски на 14 години и 8 месеца в контролна среща срещу Хасково и се нарежда в тройката на най-младите футболисти играли за Левски.

На 17 години прави своя дебют за Левски в А група срещу отбора на Марек (Дупница). През лятото на 2007 г. Боян изкарва пробен период в турския Фенербахче при треньора Зико.

Табаков изиграва няколко контроли с юношите на „фенерите“, отбеляза и голове в тях, но до трансфер не се стигна. На 11 октомври 2007 г. той участва в едноседмична тренировка с юношите до 19 години на Шалке 04 (Гелзенкирхен).

loading...

На 25 януари 2008 г. нападателят подписва първия си професионален договор с Левски, който е за 3-годишен период. На 1 октомври 2009 г. Боян Табаков прави своя дебют за мъжкият отбор на Левски в мача за Лига Европа срещу Лацио. / wikipedia.org

Вижте повече на Patrioti Net – Патриотичният сайт на България!



Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.


Ако Ви харесва това, което правим, може да ни подкрепите:

Благодарим Ви и пазете завета на предците ни!