Днес е роден българският треньор по бокс Тодор Андреев!

Тодор Андреев е бивш български боксьор, треньор по бокс и функционер на Българската федерация по бокс, легенда на българския бокс.

Тодор Кирилов Андреев е роден на 19 март 1923 г. в Пловдив.

През 1945 г. създава боксова школа към ЖСК „Левски“, а след това е ръководител в Пловдив на първата държавна школа по бокс в България. Работи като треньор и в други клубове в Пловдив – „Спартак“, „Торпедо“ и Школата към Градския комитет за физкултура и спорт.

В периода 1948 – 1957 г. е помощник-треньор на националния отбор. От 1954 г. започва работа в Българската федерация по бокс като държавен треньор. Старши треньор е на националния отбор по бокс в перидите: 1958 – 1960, 1963 – 1971 и 1977 – 1979 г.

loading...

Автор и съавтор на множество публикации и трудове, посветени на бокса.

На 19 март 2013 година празнува 90-годишен юбилей, за което получава паметен плакет от заместник-министъра на физическото възпитание и спорта

Източник: wikipedia.org



Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.


Ако Ви харесва това, което правим, може да ни подкрепите:

Благодарим Ви и пазете завета на предците ни!