Днес е роден българският писател Стойо Тетевенски!

На днешната дата пожелаваме честит рожден ден на Стойо Тетевенски!

Стойо Ясенов Тетевенски е български писател, сочен като най-младият автор на публикуван роман в България.

Стойо Тетевенски е роден на 7 октомври 1995 г. в село Антон, Софийско, България. Първоначално учи в родното си село, а по-късно продължава образованието си в ЧПГЧО „Челопеч“.

Дебютния си роман „Стамболов“ написва за два месеца през лятото на 2009 г., когато е на 13 години. Книгата е публикувана в началото на 2010 г. от издателска къща „Труд“. В интервю от 2010 г. Тетевенски обещава продължение. По-късно обявява и името на книгата, „Вярност и постоянство“ — девизът на българското царско семейство.

loading...

Романът „Стамболов“ е класиран на шесто място от осем номинирани в категорията „Исторически романи и биографии“ на онлайн анкетата „Книга на 2010 година“, организирана от сайта за онлайн търговия с книги books-bg.net.

Източник: bg.wikipedia.org

Вижте повече на Patrioti Net – Патриотичният сайт на България!



Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.


Ако Ви харесва това, което правим, може да ни подкрепите:

Благодарим Ви и пазете завета на предците ни!

Comments are closed.