Днес е роден българският певец Миро!

Мирослав Димов Костадинов, известен като Миро, е български певец, композитор, текстописец и продуцент.

Мирослав Костадинов е роден на 10 март 1976 г. в Добрич. Неговият баща Димо Георгиев Костадинов (Добрият) е първа генерация български преселник от Румъния, а неговата майка е наполовина гагаузка и наполовина габровка. По време на социализма баща му отказва да стане член на комунистическата партия, което води до доста трудности за семейството. Миро е второто дете след сестра си Деана. Поради заболяване на Миро, той е отгледан от баба си Мария.

В този период той стои неотлъчно до радиото и това е първият му досег с музиката. Връщайки се да живее при родителите си, по съвет на педагозите 6-годишният Миро е записан да учи пиано. На 8-годишна възраст взема участие в мюзикъла „Росица и вълка“ на Парашкев Хаджиев. Завършва основното си образование в ОУ „Христо Ботев“. 14-годишен решава да учи в Хуманитарната гимназия

Въпреки че е роден в семейство на атеисти, на 14-годишна възраст Миро приема Иисус Христос като личен спасител и става част от Надденоминационна църква Рема Добрич. Заедно с присъединяването му в Рема Добрич и експанзията на протестанството в България, Миро става част от първите групи за хваление и преклонение в България, като той е вокал и кийбордист. През същата 1991 г. е открит от Георги Сарандев и започва победното му шествие по фестивали.

loading...

През 1995 г. печели безапелационно фестивала „Откритие“. Годината му носи и влизане в топ 3 на „Златния Орфей“ и става представител на България на фестивала Памукале в Турция. Гост е на The Voice of Asia заедно с Corona и Белинда Карлайл в Казахстан. През 1997 г. влиза в Българската армия, като по същото време печели „Дебют“ на Първите музикални награди на България. През този период Миро работи с Митко Щерев и Красимир Гюлмезов, но песните не носят успех на ефрейтор Миро. Излизайки от казармата, Миро се мести да живее в столицата София и пише музика за други изпълнители.

До 18-тата си година печели всички престижни национални музикални фестивали и редица международни. През 2000 г. заедно с Галина Курдова създават Каризма. Само за една година Каризма се превръща в най-популярното име в България и печелят над 50 отличия. Седем години по-късно се разделят, оставяйки зад гърба си един-единствен албум – „Еклисиаст“ и серия от номер 1 сингли – „Рискувам да те имам“, „Колко ми липсваш“, „Ще избягам ли от теб“, „Минаваш през мен“ и др. През 2008 г. Миро стартира солова кариера с албума „Омиротворен“, който се превръща в един от най-продаваните в българската музикална история. Миро става първият артист, признат от всички музикални гилдии в България. Хит сингълът „Губя контрол, когато“ е обявен за любима песен за последните 15 години от Дарик радио. В класацията на единствената радиомрежа за българска музика БГ Радио в Топ 20 на всички времена Миро е с безпрецедентното участие на 6 песни. През 2011 г. Миро продуцира младата изпълнителка Дивна, чийто дебют „И ти не можеш да ме спреш“ влиза директно под номер 1 в чартовете. През 2011, 2013 и 2014 г. изпълнителят е вокален треньор в телевизионното шоу „Гласът на България“, като през 2013 г. победител е участник от неговия отбор. През пролетта на 2014 г. Миро е водещ на предаването „Наистина любов“.

През лятото на 2014 г., в дует с Dim4ou, създава песента „Скочи над мен“. През 2016 г. в дует с Ирина Флорин записва песента „Тихо“

По време на кастинг през 1999 г. се запознава с Галина Курдова, Атанас Сребрев, Тони, Ненчо Балабанов и Орлин Павлов. Всичките те стават част от спектакъла на най-популярния клуб в България по това време – „Опера“. Посетители в заведението са княгиня Мария-Луиза, посланици и дипломати. Митко Щерев предлага на Миро и Галя да продуцира тяхна обща песен и Миро написва „Рискувам да те имам“. Впоследствие, с аранжимента на Момчил Колев, песента се превръща в хит сингъл номер 1 на България за 2001 г. Междувременно, Галя и Миро се превръщат в творчески тандем и пишат над 10 хита, които оглавяват класациите, за различни изпълнители като Тони, Сантра, Мария Илиева и Руслан Мъйнов. През 2001 г. сключват първия си договор с музикална компания „Polysound“, но 6 месеца по-късно едностранно прекратяват договора си заради неизпълнение от страна на продуцентите и следва 4-годишна съдебна битка. Каризма печели проточилото се дело. Междувременно, Каризма се сдобиват с личен мениджър, Христина Ванчева, която ги предлага на най-голямата музикална компания БМК, собственост на Слави Трифонов, Георги Милчев – Годжи и Евгени Димитров – Маестрото. Това води до сключване на договор, а БМК пренарежда приоритетните си артисти. Миро и Галя се включват в турнето „Новите варвари“ през 2001 г. и получават добър успех. В края на турнето Каризма се превръщат в любимци на цяла България.

7 години подред Каризма издават по един сингъл на година. Тази нетрадиционна стратегия превръща всяка тяхна песен в културно събитие. Каризма имат и международни успехи – 1-во място на фестивала „Sun Flower“ през 2004 г., издаването на тяхна песен „Yurudum“ в международна компилация.

Каризма успяват да привлекат вниманието на международни продуценти, но те отказват да подпишат предлаганите им договори. Планираната им раздяла през 2006 г. не се състои заради представянето на Галя в първия български VIP Brother. Миро остава с Галя за още една година, през която издават единствения си албум „Еклисиаст“, който включва първия солов сингъл на всеки един от тях.

Песента на Миро „Някога преди“ се превръща и в първия му самостоятелен успех, достига до номер 1 във всички представителни класации в страната. Без скандали в медиите, тази е годината, в която Каризма се разделят като приятели, каквито винаги са били.

През 2008 г., докато работи върху соловия си албум „Омиротворен“, Миро участва в музикалното риалити „Пей с мен“, чиято формула е популярен изпълнител влиза в дует с непопулярен и се борят за вота на публиката.

С над 42% Миро и 11-годишната Дивна Станчева са избрани от България за победители. Септември на 2008 г. без никаква реклама, излиза официалният сингъл на албума „Губя контрол, когато“.

През 2011, 2013 и 2014 г. Миро става треньор в „Гласът на България“, като през 2013 г. участник от неговия отбор печели вота на зрителите – Ивайло Донков.

През лятото на 2013 г. се завръща в студиото, за да работи по „Месия“, изоставяйки напълно досегашната продукция на албума.

През 2012 г. излиза песента му „Върха на планината“.

През 2013 г. Миро е посланик на Giorgio Armani за България и е под номер 8 в първата класация на сп. Forbes за български знаменитости. Същата година излиза песента му „Сувенир“, в чийто клип участва и малкият му племенник Давид.

През творческата си кариера – и като част от дует Каризма, и като самостоятелен артист, Миро се включва в редица социални и благотворителни кампании. Той печели и редица призове извън музикалната сцена – като личност и за влиянието си върху съвременната култура.

През 2014 г. Миро създава песента „Деца“. Малко по-късно става водещ на предаването „Наистина любов“.

На 30 септември 2015 г. Миро записва песента „Като сватбена халка“. Името на песента е избрано от феновете на Миро в официалната му Facebook страница – Миро (Official)

На 31 януари 2016 г. Миро записва песента „Има смисъл“. Песента е специално създадена за проекта Антарктида – „Послание на края на света до хората от утрешния свят“. Песента „Има смисъл“ е вдъхновена от пътеписа на Людмила Филипова „Пътуване до края на света“. По нейна идея под българския храм „Св. Иван Рилски“ на остров Ливинстън (база на Българския антарктически институт) на 24 декември 2016 г. (Рождество Христово) се поставя времева капсула за следващите 50 години с послание от днешните хора до хората от утрешния свят. „Има смисъл“ и книгата на Людмила Филипова са подарък за феновете му.

На 1 май 2016 г. Миро записва песента „Дочупи сърцето ми“. Месец по-късно създава акустична версия на песента.

На 29 януари 2017 г. Миро издава песента „Reverse“, в чиито видеоклип са използвани кадри от филма „Кредит“, а няколко дни след това излиза и песента „Гълъбо“, чийто текст е по стихотворението „Гълъбо“, от книгата на Вида Пиронкова „Броеницата на Вида“.

През пролетта на 2018 г. Миро представя режисьорския си дебют с песента си „Лошо скроен“. На 16 юни 2018 г. той печели цели три награди от Годишните Музикални Награди на БГ Радио за 2017 г. – за БГ текст, БГ песен и БГ видеоклип с песента „Гълъбо“.

Източник: wikipedia.org

Вижте повече на Patrioti Net – Патриотичният сайт на България!



Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.


Ако Ви харесва това, което правим, може да ни подкрепите:

Благодарим Ви и пазете завета на предците ни!