Днес е роден българският певец и музикант Стоян Михалев!

Честит рожден ден пожелаваме днес на Стоян Михалев!

Стоян Михалев е български поп изпълнител, композитор и китарист.

Стоян Александров Михалев е роден на 10 април 1972 г. в София. Добива популярност още като вокалист на „Киора“, с които през 1992 г. записва албума „Вярвам в теб“, съдържащ едноименния хит. Албумът става двойно платинен, продаден в над стохиляден тираж. През 1993 г. заснема и клипа към „Вярвам в теб“.

След разпадането на Киора през 1997 г., заедно с Виктор Стоянов, създава формация, станала по-известна като Стоян и Виктор. Дебютният им сингъл „Откакто ти“ им печели награда за поп-хит на 1999 г. на Годишните музикални награди на Телевизия ММ, а едноименният албум, излязъл през 1999 г., става най-продаваният поп албум на български изпълнител.

loading...

След близо четиригодишно отсъствие от музикалната сцена Стоян Михалев и Виктор се завръщат с нов сингъл и клип през 2006 г. – „Твоята игра“.

Стоян пише текстове и музика и за други изпълнители, които често печелят голяма популярност. Такъв хит става парчето Цвят лилав в изпълнение на Ирина Флорин, което оглавява всички музикални класации през 1996 г.

Източник: wikipedia.org



Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.


Ако Ви харесва това, което правим, може да ни подкрепите:

Благодарим Ви и пазете завета на предците ни!