Днес е роден българският певец и музикант Светослав Витков!

Честит рожден ден пожелаваме днес на Светльо Витков!

Светослав Витков, още известен като Светльо Витков или Светльо от „Хиподил“, e вокалист на групи „Хиподил“ (1988 – 2006) и Светльо & The Legends (2007-текущ), основави респективно през 1988 г., и 2007 г.

Светослав Емилов Витков е роден на 26 януари 1971 г. в София и е второто дете в семейството на Емил Витков и Надежда Кукова-Виткова. Има брат Николай.

Завършил е Софийската математическа гимназия, след което е следвал и завършил в УНСС – специалност „Икономика“.

Светослав Витков става вокалист на група „Хиподил“ през 1993 г. (до 2006 г.) и пише всички текстове на песните в албумите на групата. Води предаването „Пей с мен“, заедно с Камен Воденичаров, по „Нова телевизия“ (2008). А през 2007 г. създава групата Svetlio & The Legends.

loading...

По време на годините си с „Хиподил“, групата издава седем албума, а през времето си с „Свтльо & The Legends“ издава само един пълен албум – IBAN (2011), фокусирайки си повече върху концертна дейност и издаване на сингъли.

Занимава се с карате от 1985 г. и тренира бокс в 7-ми клас. Има черен колан (трети дан, сенсей – учител) по Tani-ha Shito Ryu Karate Do Kofukan, а от 1994 г. е карате-инструктор на деца и възрастни

Източник: wikipedia.org

Вижте повече на Patrioti Net – Патриотичният сайт на България!



Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.


Ако Ви харесва това, което правим, може да ни подкрепите:

Благодарим Ви и пазете завета на предците ни!