Днес е роден българският певец и музикант Асен Масларски!

Асен Масларски е български певец, музикант и композитор.

Асен Масларски е роден на 8 януари 1959 в село Студена (област Перник). Средното си образование е завършил в 7 гимназия „Георги Димитров“, София, а висшето в Шуменски университет „Константин Преславски“, специалност „Българска филология“. На 10-годишна възраст започва да свири на китара. През 1973 – 1976 като ученик написва първите си авторски песни.

През 1976 – 1980 като студент прави първите си записи в БНР и Радио Шумен. През 1978 записва песента „Оттука започва България“, определена 30 години по-късно за Химн на град Шумен. Между 1980 и 1982 година осъществява концертна дейност с Михаил Белчев. През 1986 издава „Място за огнище“ заедно със Стефан Златев – дългосвиреща плоча в „Балкантон“.

През 1987 – 1991 започва активната му самостоятелна концертна дейност. След демократичните проблеми издава два солови албума, а около 2000 година започва да твори в тандем с Милица Божинова от Тоника СВ и Фамилия Тоника. През 2009 година издава юбилейната си песносбирка в комплект с два диска, наречен „Вън вали“. Асен Масларски продължава да композира, да пее и да пише песни в дует със своята житейска и творческа половинка Милица Божинова от Фамилия Тоника с която живее на семейни начала.

loading...

Източник: wikipedia.org



Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.


Ако Ви харесва това, което правим, може да ни подкрепите:

Благодарим Ви и пазете завета на предците ни!