Днес е роден българският волейболист Ивайло Гаврилов!

Ивайло Гаврилов е български волейболист и син на Брунко Илиев.

Ивайло Брунков Гаврилов е роден на 30 декември в София през 1970 година.

В България започва състезателната си кариера за Славия. В Италия е състезател в отборите на Катания, Форли, Парма, Рома, Равена, Мачерата, Милано, Таранто и Падуа. Състезава се и за Олимпиакос и ПОАК (Гърция) и Бенфика – Лисабон(Португалия).

Национален състезател на България от 1989 г. до 2001 г. Волейболист на годината 1997, 1998, 1999. Плажен волейболист на годината от 2000 до 2004, заедно с Владислав Тодоров, с който формират първата професионална двойка по плажен волейбол в България.

Впоследствие Ивайло Гаврилов се контузва и става треньор на Борис Янков и Милен Стоянов по плажен волейбол. Разведен с бившата гимнастичка Зорница Каленска (Гаврилова). Имат две деца – Стефани (1995) и Александър (1998).

loading...

Няколко години работи като водещ на предаването „Теглене тиражите на ТОТО 2 и Втори ТОТО шанс“ по БНТ. Коментира волейбол и плажен волейбол за „Евроспорт“. Пише за списание „Топ Волей“.

Източник: wikipedia.org

Вижте повече на Patrioti Net – Патриотичният сайт на България!



Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.


Ако Ви харесва това, което правим, може да ни подкрепите:

Благодарим Ви и пазете завета на предците ни!