Днес е роден българският белетрист Светослав Минчев!

Днес пожелаваме честит рожден ден на Светослав Минчев!

Светослав Симеонов Минчев е съвременен български белетрист, автор на поредица учебни помагала по български език и литература.

Роден е на 01.09.1963 г. в гр. София. Завършва специалност Българска филология в СУ “Св.Климент Охридски” през 1989 г. Има дългогодишен стаж като преподавател по български език и литература в столични училища.

Съавтор е на:

Помагала по български език и литература на издателство ”Персей” (2005-2008 г., преработени и допълнени издания 2009-2011 г.) : за 5-ти, 8-ми и 10-ти клас (с Пламен Тотев), за 9-ти клас (с Пламен Тотев и Красимира Казанска), за 11-ти и 12-ти клас (с Пламен Тотев и Миглена Севдалинова).

loading...

“Помагало по литература за 5-ти клас” (“Авис 24” 2006), разработки в сборници за кандидат-гимназисти и кандидат-студенти („Авис 24“ 2007 г.) с творчески колектив.

„Сборник тестове по български език и литература за кандидатстване след 7-ми клас“ ( „Скорпио“ 2008 г.) с Евгени Ганчев, „Анализи и тестове по антична литература за 9-ти клас на СОУ“(„Скорпио“ 2009 г.)с Красимира Казанска.

Светослав Минчев е автор и на две белетристични книги. Първата – „Футболът е чудо“ ( „Унискорп“ 2000 г.) е сборник с разкази на спортна тематика. Втората – „Кварталът на ръба на миналото“ ( „ЖАР“ 2002 г.) е фантастична повест с автобиографичен елемент.

Съставител, редактор и автор в сборника „BGlog.net – поезия и проза“ („Авис 24“ 2009 г.), автор в алманаха „Кръстопът на изкуствата“ (изд. „Екопрогрес“ 2013 г.).

Публикува свои разработки и творби в престижни специализирани издания като списанията: Пламък, „Безусловно“ и Ученически свят.

Източник: bg.wikipedia.org

Вижте повече на Patrioti Net – Патриотичният сайт на България!



Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.


Ако Ви харесва това, което правим, може да ни подкрепите:

Благодарим Ви и пазете завета на предците ни!