Днес е роден българският актьор Петър Батаклиев!

Честит рожден ден на българския актьор Петър Батаклиев!

Петър Вл. Батаклиев е български актьор, роден на 23 ноември 1961 г. в гр. Брацигово. Завършва средното си образование в родния си град, а след военната си служба учи ВИТИЗ Кръстьо Сарафов и завършва актьорско майсторство в класа на Николай Люцканов. Играе в Разградския, Шуменския и Пловдивски театри.

През 1989 г. емигрира в Канада. След няколко години митарства и борба за насъщния, успява да пробие в театралните среди и се утвърждава като талантлив актьор, а по-късно и като режисьор. Той е високо оценен от канадската публика и критика, а за участието си в спектакъла „В очакване на Годо“, получава „Revelation“, най-високата награда на канадската критика. Преподавател е в Театралната академия—Монреал.

Петър е от хората, които никога не забравят корена си. В кабинета му на видно място днес стои снимка на родното читалище и събрани томове с българска литература.

Източник: wikipedia.orgmoetopero.com

loading...

Вижте повече на Patrioti Net – Патриотичният сайт на България!



Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.


Ако Ви харесва това, което правим, може да ни подкрепите:

Благодарим Ви и пазете завета на предците ни!