Днес е роден актьорът Станислав Яневски!

Станислав Яневски е български актьор, известен най-вече с участието си като Виктор Крум във филма Хари Потър и Огненият бокал.

Станислав Яневски е роден на 16 май 1985 година в София, България. Живее в Англия в продължение на 5 години, също така в Израел. Докато учи в Mill Hill school, няма актьорски амбиции.

Един ден е забелязан от Fiona Weir, кастинг агент на Хари Потър (филмова поредица), която го убеджава да се яви на прослушване за ролята на българина Виктор Крум, най-добрият търсач в света, играч на куидич, художествен герой от книгата Хари Потър.

Избран от над 650 явили се професионални актьори, повечето явили се на кастинг в България, Станислав Яневски става част от актьорския състав, участвал в Хари Потър и Огненият бокал (филм).

Източник: wikipedia.org

loading...

Вижте повече на Patrioti Net – Патриотичният сайт на България!



Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.


Ако Ви харесва това, което правим, може да ни подкрепите:

Благодарим Ви и пазете завета на предците ни!