Днес е роден актьорът Васил Василев – Зуека!

Честит рожден ден пожелаваме днес на актьора Васил Василев – Зуека!

Васил Василев, по-известен с прякора си Зуека, е български актьор.

Васил Василев – Зуека е роден на 30 април 1965 година в Сливен. Завършва ВИТИЗ „Кръстьо Сарафов“ в класа на проф. Илков през 1992 г. Участва в студентското предаване от началото на 90-те „Ку-ку“, както и в наследника му – „Каналето“. В днешно време работи в предаванията „Господари на ефира“, „Полицаите от края на града“ и „Като две капки вода“.

С актрисата Нина Димитрова основават театър „Кредо“. Първата им постановка – „Шинел“ (по Гогол) – има повече от 500 представления, играят я по света на осем езика. Двамата с Нина имат една дъщеря.

Получава наградата „Икар“ на Съюза на артистите в България – Специална награда ИКАР за принос в популяризирането на българското театрално изкуство по света (2008).

loading...

Васил Василев – Зуека участва в много български филми: „След края на света“, „Хълмът на боровинките“, „Патриархат“, „Седем часа разлика“, „Посоки“ и др.

Източник: wikipedia.org

Вижте повече на Patrioti Net – Патриотичният сайт на България!



Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.


Ако Ви харесва това, което правим, може да ни подкрепите:

Благодарим Ви и пазете завета на предците ни!