Днес е роден актьорът Асен Блатечки!

Честит рожден ден пожелаваме днес на българския актьор Асен Блатечки!

Асен Емилов Блатечки е роден на 22 март 1971 г. в София.

Увлечен от рисуването и от спорта. Тренира плуване, футбол, гребане и хандбал. Шампион на България на Федерацията по традиционно карате за 1989, 1990, 1991 и 1992 г.

През 1989 г. завършва 8 СОУ „Васил Левски“ в София l испанска паралелка, като седи на един чин с Наско от „БТР“.

loading...

През 1992 – 1996 г. Завършва НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“ със специалност „Актьорско майсторство за драматичен театър“ в класа на проф. Стефан Данаилов и с асистенти И. Добрев и И. Христов.

Първата му режисьорска пиеса е „Побъркани от любов“, следват „За мишките и хората“, „Смях в залата“, „Роберто Зуко“, „За Господ-забранено!“ и „Вик за любов“, която постига голям успех още след премиерата и обикаля из цялата страна. Режисира и постановката „Истинският запад“ от Сам Шепърд.

Участва в много театрални представления „Кожа и небе“, „Змейова сватба“, „Търси се драматическа актриса“, „Самотният запад“, „Жената над нас“, „Секс, наркотици и рокендрол“, „Мъжка забавачка“, „Бардак“, „Таванът“, „Американска мечта“, „Вражалец“, „Красотата ще спаси света“ („Идиот“), „Бившата жена на моя живот“ и други.

Често се включва и в проекти на студенти от НАТФИЗ, НБУ и други.

Снима се е в редица български и чуждестранни филмови продукции.

Жури в сезони 3 и 5 на „България търси талант“.

Източник: wikipedia.org



Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.


Ако Ви харесва това, което правим, може да ни подкрепите:

Благодарим Ви и пазете завета на предците ни!