Днес е родена българската телевизионна водеща Ася Статева!

Ася Статева (по-известна просто като Ася, „Ася от Невада“ а напоследък и като Ася Станчева) е българска телевизионна водеща и певица, известна през 80-те и 90-те години на 20 век.

Ася Иванова Статева е родена на 26 октомври 1966 г. в Ямбол. Води забавни програми, сред които „Супершоу Невада“ (от 1993 до 1996 г.) и шоу „Такси“ (от 1996 до 2001 г.). Първоначално работи като манекенка, но за кратко, след което започва да се занимава с гардероба на Супершоу Невада.

Потенциалът на Ася за водеща е забелязан от продуцента Димитър Станчев и той ѝ предлага да стане водеща на шоуто, като замества Къци Вапцаров. Именно при нея шоуто бележи най-силните си сезони. Тя живее дълги години с Димитър Станчев, за когото се омъжва през 2006 година. Оттогава се забелязва тенденцията новинарските и клюкарските сайтове да изписват името ѝ като Ася Станчева. Ася се дипломира през 2008 година в специалността „Психология“ към Киевския университет. Бившата манекенка посещавала лекции и държала изпитите си във филиала на висшето учебно заведение в България. Тя е записала специализация по детска психология, тъй като отдавна имала интереси в тази област.

Днес Ася Статева е главен мениджър на „DGS Group“, където се занимава с проектиране, инвестиционен контрол и продажби на жилища в София. Също така е управляващ директор в „Енерджи Инвестмънтс“, която построява един от първите соларни паркове в България.

loading...

Източник: wikipedia.org

Вижте повече на Patrioti Net – Патриотичният сайт на България!



Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.


Ако Ви харесва това, което правим, може да ни подкрепите:

Благодарим Ви и пазете завета на предците ни!

Comments are closed.