Днес е родена българската състезателка по плуване Иванка Моралиева!

Иванка Моралиева е българска плувкиня, състезаваща се основно в дисциплина свободен стил открито плуване и плувен маратон.

От 2001 г. е национална рекордьорка на 1500 m свободен стил след Световното първенство във Фукуока, Япония (16:55,53). На Европейското първенство по водни спортове в Мадрид през 2004 г. печели бронзов медал на 25 km (4:41:21.2).

Родена е в град Смолян на 15 юни 1983 г. Тя е носителка на седем златни медала от републикански първенства. Състезава се за ЖПК Младост Пловдив и за Левски София. Трета в световната ранглиста по плувен маратон. Прави дебютът си за българския национален отбор на 17 години на Летните олимпийски игри в Сидни през 2000 г. През 2005 г. в Лондон става трета на маратона на 10 km, а в Охрид – втора на 30 km. Треньор ѝ е бил Ботко Трендафилов. Живее в Норвегия.

Източник: wikipedia.org

loading...


Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.


Ако Ви харесва това, което правим, може да ни подкрепите:

Благодарим Ви и пазете завета на предците ни!