Днес е родена българската състезателка по тенис на маса, Даниела Гергелчева!

Даниела Гергелчева е българска състезателка и после треньорка по тенис на маса. Родена е на 20 май 1964 г. в Момчилград. Състезава се по-късно за спортен клуб във Франция.

Тя е сред най-добрите тенисистки в света в края на 1980-те и началото на 1990-те години. Европейски шампион по тенис на маса през 1990 г.

Даниела Гергелчева играе тенис на маса от 7-годишна. На 14-годишна възраст става шампион по тенис на маса за девойки.

Завършва Националната спортна академия. Има 11 шампионски титли на България. Европейски шампион по тенис на маса през 1990 г. Участва в олимпийските игри в Сеул през 1988 г. и в Барселона през 1992 г.

loading...

От 1989 г. Даниела Гергелчева  се състезава за спортен клуб в град Монпелие, Франция, с който става 3 пъти шампион на Франция. Печели още 8 титли, вече като треньор. Удостоена със званието „Почетен гражданин на Монпелие“.

Братовчедка на Здравко Желязков, по-известен като Здравко от дует „Ритон“. Омъжена, има дъщеря Инна.

Източник: wikipedia.org

Вижте повече на Patrioti Net – Патриотичният сайт на България!



Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.


Ако Ви харесва това, което правим, може да ни подкрепите:

Благодарим Ви и пазете завета на предците ни!