Днес е родена българската поп певица Йоанна Драгнева!

Йоанна Драгнева е българска поп певица, станала популярна с участието си в групата „Deep Zone Project“, с която през 2008 г. представя България на конкурса Евровизия, с песента „DJ, Take Me Away“.

Родена е на 23 май 1986 г. в семейство на музиканти (майка ѝ е преподавател в консерваторията, баща ѝ е китарист, работещ в САЩ).

Завършва средно музикално училище „Любомир Пипков“ с профил „ударни инструменти“ (2005). Продължава образованието си в Националната музикална академия „Проф. Панчо Владигеров“, където следва „ударни инструменти“ и „поп и джаз пеене“. Едновременно с ученето е репортер в предаването на БНТ „Всички пред екрана“.

През 2011 г. Йоанна се дипломира като магистър по ударни инструменти.

loading...

Йоанна участва в концерти и клубни изяви в Англия (Лондон), Португалия (Лисабон), Турция (Истанбул), Украйна (Киев), Малта, Румъния (Букурещ), Гърция (Атина), Сърбия (Белград), Кипър, САЩ (Чикаго, Лас Вегас), Китай и др.

В края на 2008 г. заедно с „Deep Zone Project“ Йоанна записва хита „Let The Music Move Ya“. Песента става много популярна и е включена в много компилации в Европа и Азия. По-късно е издадена и песента „Addicted To You“ – дует с американския изпълнител от популярната група от 90-те години „Ту фор Фемили“ Майк Джонсън.

Първият солов сингъл на Йоанна е „Целувка за сбогом“, написана за нея от бившия вокал на дуета КариZма – Миро, през март 2009 г.

През 2011 г. Йоанна представя втория си самостоятелен сингъл – „Нищо случайно“ („Fly so high“), който се превръща в един от българските летни хитове на годината.

Първите ѝ изяви на сцената са в популярното през 90-те години предаване на БНТ „Бон-Бон“, където е водеща на предаването и солистка на едноименната група. Следва участието в друго популярно младежко предаване – този път на bTV – „Здравей“.

Водеща е на музикалното предаване на същата телевизия – „Мело ТВ Мания“.

От септември 2008 г. Йоанна е ководеща (заедно с Димитър Цонев и Юлиана Дончева) на един от най-големите проекти на БНТ – 4-часовата шоу програма „В неделя с…“. През есента на 2009 г. Йоанна е поканена за водещ на телевизионната игра „Трезор“ по Нова телевизия.

През 2010 г. участва в предаването на БНТ „Зов от Африка“, отразяващо световното първенство по футбол 2010. През 2011 г. е водеща на българското участие в два международни проекта – Церемонията по връчването на „Годишните балкански награди“ и Евровизия 2011 за деца. През 2013 г. става водеща на предаването „Очевидец“ по БНТ 2.

През 2015 Г. Йоанна Драгнева е водеща и на opening ceremony (посрещането на делегациите на червения килим и тегленето на жребия за реда на участие) на детската Евровизия, чийто домакин е България.

През 2010 – 2012 г. взима участие в проекта „Млади лидери в подкрепа на социалната интеграция на децата от институциите“ на Българското училище за политика „Димитър Паница“. Проектът е финансиран от фондация „Бонита тръст“ за подкрепа и социализация на деца. По този проект Йоанна Драгнева работи с децата от ДДМУИ „Св. Панталеймон“ – с. Видраре.

Доброволец и съмишленик на Сдружение „Азбукари“ и едно от лицата, които застават зад националната кампания „Вярвам в теб“ за социална адаптация на деца със специални потребности.

От 2012 г. и към настоящия момент работи като музикотерапевт в Столичен общински дневен център за интеграция на инвалиди в кв. Слатина, София.

От 2013 г. Йоанна Драгнева става част от проекта „Music Therapy Unit“ към института за съвременно изкуство и терапия „Libera“.

От 2012 – 2013 г. е доброволец в Националната кампания „Holiday Heroes“, даряваща за празниците продукти на социално слаби семейства.

Източник: wikipedia.org



Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.


Ако Ви харесва това, което правим, може да ни подкрепите:

Благодарим Ви и пазете завета на предците ни!