Днес е родена българската поп и джаз певица Миленита!

Честит рожден ден казваме днес на певицата Миленита!

Милена Николова, по-добре позната с псевдонима Миленита, е българска поп и джаз певица.

Родена е на 31 октомври в Хавана, Куба през 1975. На 4-годишна възраст семейството ѝ се премества да живее в Испания, а по-късно, когато тя е на 8 години, се премества в Мексико.

Миленита се завръща в България на 14-годишна възраст. Завършва факултета по право на 19. По това време се занимава и с различни други дейности, сред които и тази на сценарист в популярното студентско предаване „Ку-Ку“.

По-късно певицата прекарва няколко години в Испания и Съединените щати, за да се завърне окончателно в България около 2000 година.

loading...

Списъкът с професии, с които Миленита се е занимавала, включва още редактор на музикалната секция на списание „Паралели“, телевизионен водещ, адвокат, PR-консултант, бек-вокал, радио водещ в мадридското радио Arguelles, а по-късно и в българското радио Fresh!

Миленита става популярна в България през 2003 с песента „Моногамни“. През 2004 Миленита пише три от песните за дебютния филм „Мила от Марс“ на режисьорката Зорница София. През същата година филмът печели международния кинофестивал в Сараево. През 2005 г. излиза дебютният албум на Миленита „Do it Again“.

През следващите няколко години певицата се оттегля от сцената, за да се посвети на семейството си.

Следва нов албум, който излиза през 2010 под името „Gato“ (от испански: котка), като сингълът от него „Черни котараци“ влиза в Топ 100 на България за 2010.

През 2011 г. прави дебют и като актриса, играейки главната роля във филма на Димитър Коцев-Шошо „Лора от сутрин до вечер“. Участва също и в телевизионния сериал „Под прикритие“

През 2002 е номинирана за най-добър дебют на годината от Българската Национална телевизия, както и от музиклната телевизия ММ

Източник: wikipedia.org

Вижте повече на Patrioti Net – Патриотичният сайт на България!



Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.


Ако Ви харесва това, което правим, може да ни подкрепите:

Благодарим Ви и пазете завета на предците ни!

Comments are closed.