Днес е родена българската актриса и радиоводеща Елена Бозова!

Елена Бозова е българска актриса и радиоводеща. Тя е родена на 19 март 1973 г.

През 1990 г. завършва 34-то СОУ „Адалберт Антонов Малчика“. Същата година е приета в ВИТИЗ „Кръстьо Сарафов“ в класа на професор Николина Георгиева със специалност Актьорско майсторство за куклен театър и завършва през 1994 г.

След завършването си през 1994 г. играе в дипломните спектакли на Съни Сънински по едноактните пиеси „Предложение“ и „Мечка“ на Антон Чехов, които се играят за период от две години.

Бозова започва озвучаващата си кариера след 1996 г. в продукции на Дисни за БНТ. Първият игрален сериал, в който участва, е „Палавата Сюзън“ за bTV. Известна е и с ролята си на Барт Симпсън в анимационния сериал „Семейство Симпсън“, като я поема след Здрава Каменова, а от петнадесети сезон е заместена от Цветослава Симеонова. Също така Бозова озвучава Барт и в „Семейство Симпсън: Филмът“.

loading...

Работи в Magic FM с ежедневен ефир от 11:00 до 15:00. Преди това работи в радио FM+ и БНР.

В края на 2018 г. Елена Бозова е глас зад кадър на реалити предаването Vip Brother: Женско Царство

Източник: wikipedia.org



Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.


Ако Ви харесва това, което правим, може да ни подкрепите:

Благодарим Ви и пазете завета на предците ни!