Днес е родена актрисата Лидия Вълкова!

Честит рожден ден на Лидия Вълкова!

Лидия Вълкова е българска актриса. Известна е с озвучаването на филми и сериали.

Актрисата Лидия Петрова Вълкова е родена на 3 септември 1938 г. в град Берковица. Завършва ВИТИЗ „Кръстьо Сарафов“ в класа на професор Стефан Сърчаджиев.

Играе в различни периоди в трупите на Старозагорския, Пловдивския и театър „София“. Някои от най-известните й роли са Луис в „Добрата стара Англия“, Цена в „Змейова сватба“ и Мери в „Жени с минало“.

Вълкова участва в радио театъра и в поредиците записи на художествени произведения на театър „Пан“. Те включват „Маугли“, „Книга за джунглата“, „Пепеляшка“ и „Пинокио“.

loading...

Вълкова се занимава активно с озвучаване на реклами, филми и сериали от 60-те години. По-известни заглавия с нейно участие са „„Арабела“, „Убийство по сценарий“, „Туин Пийкс“, „Досиетата Х“, „Адвокатите“, „Малкълм“, „Руби“. „Анатомията на Грей“, „Частна практика“, „Щурите съседи“, „Новите съседи“, „Жега в Кливланд“, „Живите мъртви“ и „Щастливо разведени“.

На 21 декември 2008 г. ѝ е връчена наградата Дубларт за цялостен принос.

Източник: bg.wikipedia.org

Вижте повече на Patrioti Net – Патриотичният сайт на България!



Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.


Ако Ви харесва това, което правим, може да ни подкрепите:

Благодарим Ви и пазете завета на предците ни!