Галерия-музей „Георги Баев“ в град Бургас

Галерия-музей „Георги Баев“ се намира в непосредствена близост до Морската градина и центъра на града. Сградата носи името на един от най-емблематичните български художници за всички времена – Георги Димитров Баев, определян като един от „големите хуманисти на Европа и света“. През годините на своето творчество той реализира десетки самостоятелни изложби не само у нас, но и в цяла Европа, САЩ, Мексико, СССР, Китай, Индия, Индонезия, Тунис, Алжир, Мароко, Виетнам, Корея, Афганистан и др.

Галерия-музей „Георги Баев“ е открита на 6 декември 2013 година. Тя се намира в изцяло обновена и съвременно оборудвана сграда на два етажа. Разполага с два галерийни салона. В зала 2 е изложена богата колекция от картините на художника, а зала 1 е подходяща за представяне на гостуващи експозиции, презентации, литературни премиери, обучения, курсове и други събития.

Галерията разполага с открита Арт градина, която дава възможност за филмови прожекции на открито, концерти, представяне на изложби, книги и други разнообразни прояви.

Всички желаещи да се докоснат до личността на Георги Баев могат да направят това като се запознаят с документалния филм за художника – „Ателието“.

loading...

Източник: burgas.bg



Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.


Ако Ви харесва това, което правим, може да ни подкрепите:

Благодарим Ви и пазете завета на предците ни!