Вчера с възрожденски песни и молитва, родолюбиви граждани отбелязаха 142 години от Априлското въстание

С възрожденски песни и молитва, родолюбиви граждани отбелязаха 142 години от Априлското въстание

Априлското въстание !
Паметният 20 април на 1876 година бе почетен от родолюбиви граждани на столицата пред храм „Св. Александър Невски“ с възрожденски песни и молитва за свободна и силна България. Да уважи борбите на българския народ за свобода беше и председателят на Асоциацията на честните сирийци в България господин Мохамед Ибрахим.
Той поздрави народа ни за борбеността му.

Шествие с български знамена, с портретите на българските възрожденци и въстаници, водено от православни хоругви и православния кръст се отправи към Паметника на опълченеца и в едноминутно мълчание бе почетен героизмът на българските опълченци.31124506_371041860063580_8383627478614147072_n

Шествието спря и пред Паметника на цар Освободител в почит и признателност към руските войни, освободителите на България от турско робство.

Събитието приключи пред Паметника на Апостола отново с минута почит за голямото му дело и саможертва.
Там господин Ибрахим поиска да вдигнат заедно православния кръст с господин Атанас Стефанов, заместник председателя на Сдружение приятели на Русия и православния свят, в знак на единната воля на християни и мюсюлмани да живеят в мирни, свободни и суверенни държави.
Източник: blitz.bg

Атанас Стефанов е заместник председател на гражданското движение „Приятели на Русия и православен свят”, които искат да изградят първият в цялата ни вековна история българо-руски храм „Св.Иван Рилски”, чийто терен получи благословията си от Руският патриарх Кирил при визитата си у нас !

loading...


Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.


Ако Ви харесва това, което правим, може да ни подкрепите:

Благодарим Ви и пазете завета на предците ни!

Comments are closed.