Бианка Панова е първата гимнастичка, която печели всички златни медали на световното първенство през 1987

Бианка Панова е от плеядата „Златни момичета“ на българската художествена гимнастика. Абсолютен световен и европейски шампион, в категория „индивидуално“. Вписана е в Световни рекорди на Гинес за най-голям брой максимални оценки, получени на състезание по художествена гимнастика

Бианка Панова е първата гимнастичка, която печели всички златни медали (5 на брой) на световното първенство през 1987 г. с изключителните 40.00 точки – уникален случай в цялата история на художествената гимнастика.

През 1985 г. на световното първенство във Валядолид Панова е златен медалист на лента и бронзов в многобоя. На европейското първенство във Флоренция е абсолютна шампионка със спечелени златни медал в многобоя, на въже и бухалки, сребърен на лента. През 1988 г. печели злато на лента и обръч, през 1989 г., на световното първенство в Сараево е втора в многобоя, печели още злато на обръч и въже, и сребро на топка. Панова е възпитаничка на Нешка Робева!

Източник: wikipedia.org, zarata.info

loading...


Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.


Ако Ви харесва това, което правим, може да ни подкрепите:

Благодарим Ви и пазете завета на предците ни!