На 7 декември 1983 г. е роден писателят Нинко Кирилов!

Честит рожден ден пожелаваме днес на Нинко Кирилов!

Нинко Кирилов е български писател и журналист.

Нинко Кирилов е роден на 7 декември 1983 г. във Видин. Там завършва гимназия с преподаване на чужди езици „Йордан Радичков“. Завършва висше образование със специалност „журналистика“ в СУ „Св. Климент Охридски“.

Работи по специалността си като автор, водещ и редактор в редица специализирани, информационни и лайфстайл печатни, радио и онлайн медии.

През 2005 г. печели журналистическата стипендия на името на Стефан Продев.

През 2012 г. печели наградата на читателите в конкурса за кратък разказ на Богдан Русев и Радослав Парушев.

През 2015 г. печели конкурса на сп. „Ко-миксер“ за сценарий на комикс.

Ангел Джамбазки

Кирилов е създател и идеолог на платформата за неиздавани автори писателибезкниги, която съществува от 2012 г. и на която периодично се организират четения на нови и познати автори без собствени книги.

Според сп. Програмата с текстовете си „се е насочил право към висшия ешелон на младата българска литература“, а Offnews го определят като „един от най-обещаващите автори в съвременната българска проза“.

Критиците определят „Двойници и животни“ като „магически реализъм в големия град“, а историите му наричат „претенциозни и непринудени, иронични и тъжни

3 ВМРО

Източник: wikipedia.org

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Loading...

loading...


Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.