Днес рожден ден празнува легендата на Локомотив София, Бойчо Величков!

Честит рожден ден на Бойчо Величков!

Бойчо Петров Величков е бивш български футболист, нападател и легенда на Локомотив (София).

Играл е за Локомотив (София) (1975-1986, във Франция и Гърция. Шампион на България през 1978 и носител на купата на страната през 1982 г.

В „А“ група  Бойчо Величков има 270 мача и 90 гола. Има 23 мача с 6 гола в „А“ националния отбор, 8 мача с 2 гола за младежкия и 21 мача с 4 гола за юношеския национален отбор. Участва на СП-1986 в Мексико, в мача срещу Аржентина (0:2). През 1978 г. е удостоен със званието “Майстор на спорта”.

В евротурнирите има 18 мача и 5 гола (4 мача с 1 гол в КЕШ, 4 мача в КНК и 10 мача с 4 гола за купата на УЕФА). Футболист с добри технически качества. След приключването на състезателната си дейност е изпълнителен директор на Локомотив (Сф).

В края на октомври 2007 Бойчо Величков е обявен за най-добър чужденец в историята на гръцкия Пансерайкос. Там той отбелязва 39 гола за два сезона. От 2015 г. е президент на Локомотив (София).

Източник: bg.wikipedia.org

Вижте повече на Patrioti Net

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Loading...

loading...


Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.