Днес е роден българският художник Цветан Казанджиев!

Цветан Казанджиев е български художник. Изявява се в областта на графиката, живописта и рисунката.

Цветан Казанджиев е роден на 17 октомври 1960 г. в Ямбол. Член на Съюза на българските художници, секция „Графика“, от 1989 г. Негови графики са притежание на Национална галерия София, България; Графичен кабинет Варна, България; Dalarnas музей Фалун, Швеция; Арт музей Лодз, Полша; Арт музей Ферол, Испания; Арт музей Оренсе, Испания и в много частни колекции в България, Япония, Гърция, Холандия, САЩ, Финландия, Франция, Полша и др.

От 1985 г. излага в страната и чужбина. Има участия в над 70 международни изложби на графиката, самостоятелни изложби в Испания, Япония и Словения и награди от България, Полша, Испания, Франция, Япония,Тайван,Корея и Турция.

На Националната художествена изложба Приятели на морето – 2006 получи наградата за графика.Носител е на 12 престижни награди на наши и чужди форуми на изкуството.

Източник: bg.wikipedia.org

Вижте повече на Patrioti Net – Патриотичният сайт на България!

Сайта не носи отговорност за написаните коментари
Loading...

loading...

Ако Ви харесва това, което правим, може да ни подкрепите:

Благодарим Ви и пазете завета на предците ни!


Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.